Viikonlopun reissailuista johtuen koira ei suinkaan ollut väsynyt vaan kävi entistäkin kovemmilla kierroksilla. Alussa oli siis sählinkiä ja ääntä. Onneksi koira kuitenkin meni äänettömälle treenien alkaessa.

 

Ensimmäisenä tehtiin ekaa kertaa rengasta maxi-korkeudella. Tehtiin vain kutsuina. Jokusen kerran Sa tuli renkaan alta, mutta sitten tajusi ja saatiin useampi oikeanlainen suoritus. Seuraavana tehtiin verkotettuja keppejä ja hyppyä. Ensin kepit, sitten hypyllä suunnan kääntö ja taas kepit toiseen suuntaan. Ohjaukset tehtiin molemmilta puolin. Ekalla suorituskerralla kiirehdin liikaa ja Sa suoritti hypyn takaisinkin päin. Kun ohjasin koiraa paremmin, niin se meni niin kuin pitikin.

 

Sitten sarjaa, joka koostui hypystä (kaksi vaihtoehtoa), S:n mallisesta putkesta ja pöydästä (maxi). Saran kanssa otettiin ensiksi pelkkää pöytää. Korkeammalla pöydällä koiruus ei tule onneksi niin helposti yli. Hyppy tehtiin poispäin putkesta ja koirat ohjattiin putkeen siivekkeen kierron kautta. Putki veti Saraa sen verran, että alussa jouduin ihan fyysisesti asettelemaan koiran hyppyyn päin… Käskytykset oli tehtävä taas tarpeeksi ajoissa eli koiran ollessa putkessa hoin jo pöytäkäskyä, jolloin Sa paineli putkesta suoraan pöydälle eikä jäänyt pyörimään jalkoihin.

 

 

Lopuksi tehtiin lähes samaa rataa kolmella eri tavalla. Siinä oli ensiksi kaksi hyppyä, mutkaputki ja pituus. Vaihtoehtoisesti pituuden tilalta otettiin hyppy ja matala pöytä. Ensimmäisellä radalla eka hyppy tehtiin takaakierron kautta. Sa kiersi ”Takaa”-käskyllä koko esteen. Pelkällä eleohjauksella se sitten suoritti hypyn toivottuun tapaan. Jätetään tuo kiertokäsky tarkoittamaan koko esteen kiertoa ja opetelleen uusi käsky, joka tarkoittaa siivekkeen kiertoa ja hyppyä takaisin päin. Putkella tehtiin takaaleikkaus, muuten rata tehtiin ilman erityisempiä ohjauskuvioita. Toisella radalla ensimmäinen este tehtiin kutsuhyppyä. Tässä kutsuin koiran mukaan oikealla kädellä vinkaten ja ohjasin sen toiselle hyppyesteelle vasemmalla kädellä. Selkeällä rintaman käännöksellä tehtiin selväksi tuleva suunta. Putken jälkeen koirat otettiin haltuun persjätöllä. Kolmannella radalla koirat hyppyytettiin poispäin radasta ja siivekkeen kierron kautta koirat käännettiin vastakkaiseen suuntaan. Putken jälkeen tehtiin valssi, jolla koirat ohjattiin hypyn kautta pöydälle. Tajusin hiljentää omaa vauhtiani valssauksen jälkeen ja niinpä koirakin hiljensi vauhtiaan eikä liukunut pöydän yli. Kaikki radat meni ihan superhyvin! Agilityn suhteen olen kokenut ahaa-elämyksiä viime aikoina. Viime viikon treenien jälkeen sisäistin sen, ettei mulla ole niin kiire koiraa ohjatessa. Mun ei tarvii suinkaan yrittää olla vauhdissa nopeampi kuin Sa, kunhan vain olen ajoissa ohjauksissa. Ekaa kertaa pystyin jopa ajattelemaankin radalla ;)

 

 

Linkki videoon.